Detox, kako se popularno zove u 21. veku je čišćenje organizma od svih štetnih materija koje smo uneli putem hrane, alkohola, duvana, itd. u naš organizam tokom života. Unošenjem sokova od povrća i voća, odmaramo organizam od novog unošenja štetnih materija, odmaramo ceo digestivni trakt od varenja i ostavljamo prostor organizmu da poveća broj belih krvnih zrnaca samim tim pojača naš imuni sistem.

 

Ceo proces detoksa traje od 3 do 28 dana, a nekada i duže. Obično se koristi 3 ili 5 dana, a za iskusnije može na 14-21-28 dana.

 

 

URADITE TEST i saznajte koji je vaš plan za detox!

Create your own user feedback survey

 

Bodovanje & rezultati

 

 

  • Do 14 bodova: Trebate uraditi jedan dan detoksikacije

Ako ste iskreno odgovarali na pitanja, u vašem je telu zaista mali procenat toksina koje trebate izbaciti. To dokazuje da je vaš trud u održavanju dobre životne higijene urodio plodom. Dovoljna vam je lagana dnevna tura detoksikacije.

 

  • Od 15 do 30 bodova: Treba vam vikend detoksikacija

Nije tako loše, ali vaš probavni sistem nije baš u formi. Dajte mu malo odmora uz trodnevnu detoksikaciju. Gubite 1-3 kg , time ćete pružiti sebi bolji izgled i olakšati želudac.

 

  • Od 30 do 40 bodova: Treba vam detoks i hitna fizička aktivnost

Ne gubite vreme i što pre nešto preduzmite. Stres, manjak sna, preterivanje u svakom smislu iscrpelo je vaše telo, ono traži predah. Program detoxa pomoći će vam da se rešite probavnih tegoba i telo dubinski izdrenirate. Osim toga, pomoći će vam u obnovi telesne energije što bi trebalo usmeriti na vežbanje i fizičku aktivnost.
 

Izvor: http://zivim.hr/jedem/test-koji-je-vas-plan-za-detoks