Da li su detoks programi stvarno dobri za vas? Reklo bi se da postoji jednaka količina upozorenja i preporuka za detoksikaciju, što može zbuniti osobu koja želi primeniti detoks. Ali, ukoliko detoksikaciju odradite na pravi način – pomoći ćete sebi na nekoliko načina.

SMRŠAJTE DO 5 KILOGRAMA

Pripremili smo vam 12 razloga zbog kojih mislimo da je detoks vašeg organizma prava stvar!

 

Povećajte energiju

Većina korisnika detoks programa primetilo je da se osećaju energičnije. Ovo ima smisla, jer dok ste na detoksikaciji, ne unosite u sebe stvari koje su vas i dovele u stanje da vam je detoksikacija uopšte potrebna. Isključivanjem šećera, kofeina, trans i zasićenih masti, i zamenivši ih svežim voćem i povrćem, dobijate prirodni energetski podsticaj. Važno je da ostanete hidrirani dok ste na bilo kom detoks programu, što je takođe razlog povećanja energije, pogotovo ako inače ne unosite dovoljno vode tokom dana.

 

Očistite telo od toksina

Glavna stvar kod koje pomaže detoksikacija jeste dopuštanje telu da se oslobodi svih toksina koje ’’čuva’’. Većina detoks programa je osmišljena tako da stimulišu telo da se pročisti, pomažući jetri u njenoj funkciji, kao i bubrezima i debelom crevu. Čišćenje debelog creva je važan deo detoksikacije, zato što toksini treba da izlaze iz tela, a zatvoreno debelo crevo može dovoditi do toga da se oni u njemu zadržavaju. Konzumiranje voća i povrća, čak i kada završite sa detoksom, pomaže u održavanju ovih funkcija.

 

Pomaže kod gubitka kilograma

Često se dešava da se za kratko vreme tokom detoksa izgube kilograme, ali na to treba da posmatrate kao da na zdrav način uspostavljate dobre navike u ishrani i oslobađate se onih loših. U medijima se često spominje kako se drastičnim smanjenjem kalorija mogu brzo izgubiti kilogrami. Međutim, ti kratkoročni rezultati ne traju dugo ukoliko ne zamenite ’’lošu hranu’’ dobrom i ne iskoristite novu energiju da više vežbate i generalno budete aktivniji.

 

Jača imunološki sistem

Kada ste na detoksu, dopuštate svojim organima da rade na način koji bi i trebalo. Ovo podstiče imunološki sistem da bolje apsorbuje hranljive sastojke, uključujući vitamin C. Mnoge biljke koje se koriste u detoksikaciji znače za vaš limfni sistem, koji igra veliku ulogu u održavanju zdravlja.

 

Čisti kožu i čini je lepšom

Koža je naš najveći organ, tako da ima smisla da će se na njoj videti pozitivne stvari detoksa. Jedan od načina da dodatno očistite svoju kožu jeste da idete u saunu i da kroz znoj izbacite toksine. Nakon detoksa, koža je čistija i nežnija. Detoks pomaže i u borbi sa aknama, iako se stanje u trenutku može i pogoršati dok toksini ’’izbiju’’. Dešava se da koža svrbi pre čišćenja, ali sve je to deo procesa i to je znak da ste na pravom putu.

Bolji zadah

Primenjujte program koji uključuje čišćenje debelog creva, zato što toksini moraju napustiti telo. Čišćenje debelog creva doprinosi tome da se rešimo lošeg zadaha. Kada uspete da ga očistite i vratite u funkciju sistem varenja, primetićete da se vaš dah poboljšava. Samo, budite svesni da se vaš dah pogoršava tokom samog procesa detoksikacije, ali kada se završi – biće kako treba. To je prirodan proces i javlja se dok se toksini otpuštaju.

 

Promoviše zdrave navike

Teško je promeniti ukorenjene navike, ali je detoks, bez obzira koliko traje, jedan od načina da loše navike zamenite dobrim. Ukoliko ste zavisni od šećera, kofeina, kalorične hrane – možete iskoristiti detoks kao način da ’’ubijete’’ te želje. Dešava se da pokušamo da se odreknemo određene hrane ili pića i da postignemo određeni uspeh, ali neretko se sve brzo vraća na staro. Međutim, ako očistimo telo i počnemo da se hranimo zdravije, uspećemo da se kontrolišemo i da se pridržavamo novih navika.

 

Bistriji um

Dobri detoks programi će posvetiti pažnju i vašem umu tokom čišćenja. Često se preporučuje meditacija, kao jedan od načina da se povežete sa svojim telom tokom čišćenja od toksina. Korisnici detoksa kažu da im se tokom čišćenja razbistri um i da mogu jasnije da razmišljaju. To ima smisla, zato što nas masna i hrana puna šećera koja nas okružuje može dovesti do osećaja letargije (zamora, depresije) i time znatno uticati na kvalitet razmišljanja.

 

Zdravija kosa

U trenutku kada primetite da vam je kosa oštećena, već je kasno, zato što njen rast zavisi od folikula. Zato je važno da telo bude stalno funkcionalno, što ćemo postići redovnom primenom detoksa. Kada kosa bude mogla da raste oslobođena od unutrašnjih toksina, razlika u kvalitetu kose će se i videti i osetiti, jer ona postaje sjajnija i mekša. Detoksikacija ne može da zaustavi ćelavost, ali kosa je zdravija i raste brže.

 

Osećaj lakoće

Jedna od prednosti detoksa je osećaj ’’lakoće’’. Za to postoji nekoliko razloga, pogotovo ako radite detoks i debelog creva u okviru programa. Kada prestanete da jedete tešku hranu i zamenite je svežim voćem i povrćem, to dovodi do tog ’’lakšeg’’ osećaja. Ono što je isto bitno, jeste da u toku detoksa nema prejedanja, što takođe doprinosi tom osećaju, i daje vam energiju koja vam nedostaje.

Pomaže u borbi protiv starenja

Stalna borba tela sa toksinima – doprinosi starenju. Smanjivanjem količine oštećenih slobodnih radikala, primetićete velike prednosti u povećanoj dugovečnosti. Kada završite detoks, veoma je važno da se ne vratite lošim životnim navikama koje su i izazvale to da vam je detoks uopšte i potreban (toksičnost). Pridržavanje propisane ishrane i fizička aktivnost su odlični načini da se osećate dobro u svakom trenutku vašeg života.

 

Osećaj ’’blagostanja’’

Kada ste na detoksu, osećate se dobro, a kada se osećate dobro – dešavaju se dobre stvari. Detoksikacija se često koristi strateški za gubitak kilograma ili za početak novog plana ishrane, ali stvarno nema boljeg razloga od tog da se prosto osećate dobro. Kada postavite bazu za blagostanje, poboljšaćete sve oblasti života, imaćete bolje međuljudske odnose, bićete produktivniji na poslu i dobićete želju za životom. Bićete poletniji.


PRIPREMILI SMO VAM ODLIČNE DETOX PROGRAME.

Izaberite DETOX basic (5 dana) ili DETOX plus (21 dan)