Mnogo obaveza, brz život. Svima bi nam dobro došlo da dan traje bar 30 sati. U svemu tome, potrebno je izdvojiti slobodno vreme za rekreaciju. Čini se nemoguće, jer… „Kada da vežbam kad nemam vremena?“ Ako ovo izgovorite, odmah znajte da ovaj stav ne proizilazi iz nedostatka vremena.

Nemojte da radite ništa što vam se ne radi, ali potrudite se da prepoznate kada se služite izgovorima, kada ste lenji, a kada vam se nešto zaista ne radi i odlučili ste da prosto – više to ne radite.

Ako imate zgusnut raspored svakog dana, nalaženje vremena za trening može biti pomalo naporno. Ukoliko tek počinjete, dozvolite sebi i vremenu da vam vežbanje pređe u naviku. Ali zapamtite, ukoliko želite da uspete, vaš plan vežbi vam mora postati priotritet.

Najbolji način da uklopite trening u svoj raspored jeste da imate plan. Pokušajte da na nedeljnom nivou organizujete svoje vreme. Bitno je da vam trening uđe u dnevnu rutinu.

Trebalo bi da možete da odvojite za sebe 45 minuta, za svoje zdravlje, izgled, kondiciju… Vežbe možete izdvoditi i u svojoj kući, čak i dok gledate TV, samo vam je potrebna dobra volja.

Najbolje rešenje jesu jutarnji treninzi. Za mnoge, možda i najteže, jer niko ne voli da napušta topli krevet. Međutim, samo krenite, bez razmišljanja, i sigurno će vam prijati. Ako ipak niste jutarnji tip, posle posla je takođe idealno vreme za vas.

I, šetajte. To vam može predstavljati „siguran“ trening. Do posla, do prodavnice, koristite stepenice, pauze iskoristite aktivno.

Vreme postoji, samo je potrebno iskoristiti ga na pravi način. Ne gubite iz vida zašto vežbate i koliko benefita donosi. Bićete poletniji, spremniji, srećniji, rešićete se stresa i negativnih misli.

Srećno!