Motivacija je jedan od ključnih faktora za uspeh u ostvarenju ciljeva treninga.
Ako je motivacija na niskom nivou na samom početku, sigurno nećemo uspeti.
Gubljenje volje, odlučnosti i fokusa kada je treniranje u pitanju veoma je često.
Kako da se to NE DESI? 

 

Postavite realne ciljeve

Postavite ispred sebe samo ono što smatrate da možete da dostignete. Ne idite preko granica i preko mogućnosti. Ukoliko učinite suprotno polako ćete krenuti ka neuspehu. Na ovaj način ćete se demotivisati. Sa druge strane, ukoliko su vam ciljevi realni kada ih jednom ostvarite bićete motivisani na dalje pohode. 

 

Prekinite rutinu i probajte nove vežbe

Rutinska ponavljanja ceo koncept vežbanja čine dosadnim. Na kraju vam odlazak na trening neće pričinjavati nikakvo zadovoljstvo. S vremena na vreme probajte neke nove vežbe kako biste proverili da li ste spremni u svakom pogledu, i kako biste uneli novine u svoj dan. Nove vežbe dobro utiču na motivaciju i podstiču vas da trenirate više.

 

Nemojte trenirati sami, nađite društvo

U paru je sve bolje. Mnogi ne žele sami da treniraju. Nađite društvo kako bi se stvorila pozitivna konkurencija. Sve može postati mnogo zabavnije, a svakako je zdravije od odlaska u kafić.

 

Napravite dogovor koji ćete poštovati

Nedostatak odgovornosti uglavnom predstavlja problem onima koji tek treba da počnu sa vežbanjem. Veće su šanse da ćemo dogovor ispoštovati ako damo obećanje prijateljima ili kolegama.

 

Slušanje omiljene muzike pomaže više nego što mislite

Slušanje muzike koju volite dok vežbate vremenom će stvoriti osećaj da je vežbanje nešto što vam prija. Kako vreme prolazi, primetićete da je postalo deo vaše svakodnevnice – zajedno sa omiljenim pesmama.

 

Nova oprema čuda čini

Ovaj metod provereno radi. Kada kupite sebi novu opremu ili  pak deo opreme, jedva čekate da je isprobate – zar ne? Obradujte sebe novim patikama za trčanje, plivačkom kapicom ili čak sportskom flašicom za vodu i učinićete pravu stvar.

 

Javite nam da li ste uspeli! 🙂