Ako ne vidite željeni rezultat vežbanja, okrenite novi list i otarasite se loših fitnes navika. Usavršite vaš trening kroz male ispravke koje će vam ukazati na sve fitnes propuste i dovesti vaše telo u top formu.

 

Preterivanje u vežbanju i zdravoj hrani

Jedna od najčešćih grešaka jeste naglo menjanje navika i prelazak iz krajnosti u krajnost. Fitnes i zdrava hrana jesu prijatelji vitke linije, ali ni u čemu ne treba preterivati. Naročito ako vam ne prija i mučite sebe umesto da uživate u zdravim navikama i kilogramima koji se tope. Ne preterujte sa vežbama u početku, do idelane linije stiže se polako.

 

Velika očekivanja za kratak period

Nije najsrećnija vest znati da vam do idelane figure i linije preostaje puno vežbi, znoja i upala mišića. Međutim, zašto uopšte započeti fitnes putovanje ako ne mislite da ga nastaviti dugoročno? Vežbanje treba da bude način života, a ne privremena aktivnost. Redovno vežbanje sigurno će doneti rezultate, samo što morate biti uporni i motivisani.

 

Ponavljanje

Često se događa da ljudi upadnu u kolotečinu i istu rutinu vežbanja i postaju nesrećni jer se na njihovim telima ne događaju nikakve promene. Zašto vežbamo? Da ojačamo. Ako svaki put imate rutinu, vremenom se telo navikne na tu rutinu i počinje da sagoreva manje kalorija. I onda, iste te vežbe, koje su vam na početku donosile sjajne rezultate, nakon određenog perioda gube efikasnost. Znači, radite raznovrsne vežbe i povećavajte intenzitet.

 

Trening bez zagrevanja i istezanja

Ako isključite vežbe za zagrevanje i istezanje, rizikujete da se povredite, ali i umanjite efikasnost treninga. Pred svaki trening obavezno praktikujte vežbe zagrevanja, a sa vežbama istezanja završite vežbanje.