SLEDEĆA DETOX EKIPA POČINJE U PONEDELJAK 10.12.2018.

Prijavite se na vreme!Prijave traju do petka, a DETOX ekipa kreće ponedeljkom

40px

DETOX

Detox, kako se popularno zove u 21. veku je čišćenje organizma od svih štetnih materija koje smo uneli putem hrane, alkohola, duvana, itd. u naš organizam tokom života. Unošenjem sokova od povrća i voća, odmaramo organizam od novog unošenja štetnih materija, odmaramo ceo digestivni trakt od varenja i ostavljamo prostor organizmu da poveća broj belih krvnih zrnaca samim tim pojača naš imuni sistem.

Prestanite da radite ono što Vas čini bolesnim.

Počnite sa onim što čisti, neguje i jača vaše telo.

Danas je sve puno toksina. Unosimo ih kroz hranu, vazduh, kroz kožu, a čak mogu biti stvoreni u samom telu kao normalan metabolički proces.
Toksine unosimo svakodnevno.

Zbog toga je potrebna detoksikacija tela.

Želite da promenite nešto u odnosu na svoje zdravlje?

Odlično.
Zato smo osmislili DETOX programe (basic i plus) za vas!

Postoji puno programa za DETOX vašeg organizma, ali samo vam mi nudimo kompletno rešenje za započinjanje zdravijeg života.

DETOX programe smo pažljivo osmislili u saradnji sa kompanijom “RO! Surovo zdravo”, koja proizvodi sveže i hladno ceđene sokove, koji si osnova za svaku detoksikaciju.

ro-sokovi-title

SOK BR. 1

sadrži limun, koji u toku treninga daje energiju i poboljšava raspoloženje, dok celer nadoknađuje elektrolite koji se gube znojenjem tokom vežbanja

SOK BR. 2

sadrži cveklu koja obezbeđuje kiseonik mišićima, pored toga u kombinaciji sa pomorandžom i šargarepom obezbedjuje organizmu dobar imunitet

SOK BR. 3

sadrži borovnicu koja je bogata antioksidantima, vlaknima i vitaminima C, E i B, uz nju i đumbir je bitan sastojak jer pomaže kod upale mišića nakon treninga

SOK BR. 4

sadrži matičnjak (nekome poznatiji kao limunova trava) koji štiti organizam od slobodnih radikala, reguliše nivo šećera u krvi i pomaže pravilnom radu jetre

SOK BR. 5

sadrži žalfiju koja je bogata vitamonom K i olakšava upalu mišića

FISKULTURA online i RO!

Predstavljamo vam DETOX programe

DETOX basic - 6.350 RSD (5 dana)

Prvi dan Drugi dan Treći dan Četvrti dan Peti dan
Priprema za detox režim i dostavljanje DETOX paketa sokova DETOX sokovi DETOX sokovi DETOX sokovi Izlazak iz detox režima

Prvog dana programa, dostavljamo vam na vašu adresu paket od 15 različitih svežih i hladno ceđenih sokova. Sokovi se proizvode istog dana kada i moraju stići do vašeg frižidera.

Tokom tri dana DETOX programa konzumiraju se samo sokovi koje vam mi dostavljamo.

DETOX basic paket takođe obuhvata:

Svakodnevna online komunikacija sa vašim ličnim fitnes instruktorom, specijalizovanim za detox program.

Pristup online platformi gde će vas svakog dana čekati novi edukativni i motivacioni sadržaji koji prate vaš proces detoxifikacije.

Recepti i saveti za ulazak u DETOX, izlazak iz režima i nastavak zdrave ishrane

40px

DOSTAVA PAKETA SOKOVA NA VAŠU ADRESU JE BESPLATNA

DETOX plus – 8.750 RSD (21 dan)

DETOX basic FISKULTURA online fitnes
5 dana 16 dana

DETOX plus traje 21 dan i obuhvata 5 dana DETOX-a, a dostavljamo vam paket sa 15 sveže i hladno ceđeni sokovi koji stižu istog dana na vašu adresu, kao i još 16 dana onine fitnes programa. DETOX je pored čišćenja organizma od toksina, dobar način i da se izgube kilogrami, a nastavak vežbanja i fizičke aktivnosti je najbolje rešenje.

40px

Tokom tri dana DETOX programa konzumiraju se samo sokovi koje vam mi dostavljamo.

DETOX plus paket takođe obuhvata:

Trening program u trajanju od 16 dana, 45 minuta dnevno

Dobijate plan za vežbanje koji možete da pročitate, pogledate snimak svake vežbe ili jednostavno pustite ceo trening i pratite vašeg instruktora

Svakodnevna online komunikacija sa vašim ličnim fitnes instruktorom koji vode računa o tvom vežbanju, tu su da koriguju i motivišu.

40px

DOSTAVA PAKETA SOKOVA NA VAŠU ADRESU JE BESPLATNA

SMRŠAJTE DO 5 KILOGRAMA UZ DETOX  ORGANIZMA

Dijeta na sveže CEĐENIM sokovima koja će te osloboditi kilograma ZA ČAS!

Dr Ričard Šulc

Naše telo ima mnogo organa, brojne sisteme, hiljade hemikalija i milijarde ćelija koji su osmišljeni da nas izleče od svega, o oni će to uraditi odmah, ako im samo damo priliku. Način na koji treba da damo našem telu šansu da nas izleči, jeste da vodimo zdrav način života i stvorimo uslove za lečenje i naše telo će uzeti stvar u svoje ruke i uraditi sve ostalo što je potrebno.

DOSTAVA

PostExpress vrši dostavu paketa sveže i hladno ceđenih sokova uslugom “danas za danas” koja je omogućena u 47 gradova i opština.

Arilje, Bačinci, Bela Zemlja, BEOGRAD, Čačak, Ćićevac, Ćuprija, Ečka, Gornji Milanovac, Inđija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Krnješevci, Kruševac, Kukujevci, Kuzmin, Laćarak, Martinci, Niš, Nova Pazova, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pećinci, Perlez, Petrovaradin, Požarevac, Požega, Raška, Ruma, Sevojno, Smederevo, Sremska Mitrovica, Stajićevo Stara, Pazova, Subotica, Svilajnac, Šabac, Šid, Šimanovci, Umka, Užice, Vojka, Zrenjanin

Najbolji detoks organizma & brzo gubljenje kilograma

40px

DETOX

DETOX - BASIC

6350,00 rsd
PRVOG DANA PROGRAMA, DOSTAVLJAMO VAM NA VAŠU ADRESU PAKET OD 15 RAZLIČITIH SVEŽIH I HLADNO CEĐENIH SOKOVA.
SOKOVI SE PROIZVODE ISTOG DANA KADA I MORAJU STIĆI DO VAŠEG FRIŽIDERA.
TOKOM TRI DANA DETOX PROGRAMA KONZUMIRAJU SE SAMO SOKOVI KOJE VAM MI DOSTAVLJAMO.
SVAKODNEVNA ONLINE KOMUNIKACIJA SA VAŠIM LIČNIM FITNES INSTRUKTOROM, SPECIJALIZOVANIM ZA DETOX PROGRAM.
PRISTUP ONLINE PLATFORMI GDE ĆE VAS SVAKOG DANA ČEKATI NOVI EDUKATIVNI I MOTIVACIONI SADRŽAJI KOJI PRATE VAŠ PROCES DETOXIFIKACIJE.
RECEPTI I SAVETI ZA ULAZAK U DETOX, IZLAZAK IZ REŽIMA I NASTAVAK ZDRAVE ISHRANE
40px
40px

DETOX - PLUS

8750,00 rsd
DETOX PLUS TRAJE 21 DAN I OBUHVATA 5 DANA DETOX-A
DOSTAVLJAMO VAM PAKET SA 15 SVEŽE I HLADNO CEĐENI SOKOVI KOJI STIŽU ISTOG DANA NA VAŠU ADRESU, KAO I JOŠ 16 DANA ONINE FITNES PROGRAMA
DETOX JE PORED ČIŠĆENJA ORGANIZMA OD TOKSINA, DOBAR NAČIN I DA SE IZGUBE KILOGRAMI, A NASTAVAK VEŽBANJA I FIZIČKE AKTIVNOSTI JE NAJBOLJE REŠENJE.
TOKOM TRI DANA DETOX PROGRAMA KONZUMIRAJU SE SAMO SOKOVI KOJE VAM MI DOSTAVLJAMO.
TRENING PROGRAM U TRAJANJU OD 16 DANA, 45 MINUTA DNEVNO
DOBIJATE PLAN ZA VEŽBANJE KOJI MOŽETE DA PROČITATE, POGLEDATE SNIMAK SVAKE VEŽBE ILI JEDNOSTAVNO PUSTITE CEO TRENING I PRATITE VAŠEG INSTRUKTORA
SVAKODNEVNA ONLINE KOMUNIKACIJA SA VAŠIM LIČNIM FITNES INSTRUKTOROM KOJI VODE RAČUNA O TVOM VEŽBANJU, TU SU DA KORIGUJU I MOTIVIŠU.
40px
40px

25 PITANJA I ODGOVORA – Šta vas najviše zanima o DETOX-u?

Sam termin “detoksikacija” označava smanjenje ili povećanje toksičnog kvaliteta jedinjenja, kao oblik čišćenja toksičnih hemikalija i otpada iz vašeg tela. Vaše telo to prirodno čini na redovnoj osnovi putem metabolizma koji koristi prirodne hemijske reakcije kako bi promenio jedinjenja u manje toksična jedinjenja koja se mogu izlučiti iz vašeg tela putem kretanja creva, znojenja, uriniranja. Međutim, brojni faktori mogu oslabiti ovu krucijalnu funkciju i ometati vaše telo u eliminisanju ovih štetnih supstanci. Kada vaš sistem postane preopterećen, toksini počinju da se razvijaju u telu i posledično ugrožavaju celokupno zdravlje organizma, pa detoksikacija pomaže telu da se oslobogi ovog tereta.

Detoks režim ishrane je onakav režim koji priprema telo za izbacivanje toksina i otpada koje je akumuliralo tako da je u stanju da funkcioniše pravilnije. Takva ishrana postavlja temelj za zdraviji stil življenja. Teorija na kojoj je ovakav stav zasnovan je da telo živi u toksičnom okruženju, počevši od hrane koju jedemo do naših domova i radnih mesta, postoji mnogo stvari koje nas udaljavaju od našeg prirodnog stanja. Detoksikacija je jedan od načina da se oslobodimo tih štetnih materija pomoću kojeg pomažemo našim digestivnim i imunim sistemima da se vratimo u normalno stanje i budemo zdravi.

Naša tela se prirodno svakodnevno čiste, što im omogućava da ostanu dobro izbalansirana (takođe poznato kao homeostaza). Za većinu ljudi, usporen sistem za detoksikaciju zajedno sa višestrukom izloženošću štetnim materijama dovodi do toga da njihova tela postanu preopterećena. Pod ovim okolnostima, mehanizmi za detoksikaciju mogu izgubiti sposobnost da temeljno čiste tkiva i organe i shodno tome, telo nije sposobno da održi balans. U ovim slučajevima, procedure detoksikacije će sigurno pomoći telu da se čisti i ostvari balans. Vaše telo je impresivna mašina za čišćenje, međutim, u današnje vreme sve češće postaje sprečeno da obavlja svoje funkcije ukoliko jedete previše prerađene i masne hrane koja blokira sistem ili ukoliko ste izloženi velikom opsegu štetnih hemikalija koje se nalaze svuda oko nas. Detoksikacija obezbeđuje “servisiranje” vašem telu, kao što biste servisirali automobil ukoliko ne radi kako treba.

Dok radite detoksikaciju, postoji mnogo načina na koje se možete osećati. Svačije iskustvo će zasigurno biti različito i jedinstveno. Vaš trenutni nivo zdravlja i forme će zasigurno imati veoma veliku ulogu. U suštini, što ste zdraviji kada započnete detoksikaciju, ona će biti jednostavnija. Međutim, pod pretpostavkom da ne vodite veoma aktivan život, jedete nezdravu hranu, pijete gazirana pića, verovatno neće biti tako lako kao što mislite. Možete se osećati nemirno, hladno, nemotivisano, imati glavobolje. Kakvo god vaše iskustvo bilo, probajteda se držite svog programa i ne gubite motivaciju. Prošetajte, spavajte, prošetajte psa, okupajte se – učinite nešto da skrenete misli dok ovo osećanje ne prođe. Pre ili kasnije uživaćete u blagodetima i počećete da se osećate zdravo i snažno.

Pravo vreme za detoksikaciju je kada počnete da se osećate letargično, naduto, iscrpljeno ili primetite bilo koje od simptoma koje možete videti na ovom sajtu. Detoksikacija obično daje celom vašem telu injekciju energije i vitalnosti. Generalno govoreći, svaki trenutak je dobar da se počne sa čišćenjem tela, a periodi kada se menjaju godišnja doba su obično najefikasnije vreme za detoksikaciju što ne znači da ako osećate potrebu da očistite organizam treba da čekate sezonski prelaz. Kada počnete da bivate čistiji, primetićete da se nuspojave smanjuju a da vi imate više energije i da ste svežiji. Kada stignete do ovog stupnja, treba održavati taj nivo zdravlja i vitalnosti.

Ne treba da započinjete bilo koji program za detoksikaciju bez prethodnog dobijanja stručnog saveta ukoliko: ste trudni i/ili dojite pre ili ubrzo nakon bilo koje veće operacije dok je telo slabo ako patite od bilo koje dugoročne psihičke ili mentalne bolesti ili primate terapiju za kancer ukoliko ste mlađi od 18 i stariji od 65 godina treba da se konsultujete sa svojim lekarom pre prekidanja uzimanja bilo kojih lekova koje vam je prepisao lekar ukoliko ste dijabetičar, važno je da nastavite sa nadgledanjem šećera u krvi često dok ste na programu detoksikacije ili čišćenja, kao i da budete pod nadzorom lekara.

U zavisnosti od toga koju vrstu programa za detoksikaciju odaberete, možete iskusiti dijareju. Ovo je posebno istinito u slučaju da koristite neku specijalnu vrstu čaja ili hrane koja je namenjena kao pomoć vašem debelom crevu ili digstivnom sistemu. Ozbiljnost dijareje će zavisiti od toga koliko toksina je potrebno da izbacite ili koliko je snažna ta hrana ili piće. Ova dijareja nije ista kao dijareja koju uzrokuje stomačni virus.

Ako su vaši napori za detoksikaciju uspešni, vaše telo će izbacivati toksine ubrzanim tempom. Poznato je da ovo može uzrokovati erupcije na koži kod nekih pojedinaca dok vaše telo pokušava da se izbori sa onim što se dešava. Dobra vest je da jednom kada završite program za detoksikaciju, treba da opazite poboljšanje na vašoj koži. Trebalo bi da bude čistija i da ima lepši sjaj kada ne bude više morala da se bori sa suvišnim štetnim materijama.

U dosta slučajeva, program za detoksikaciju koji odaberete će uključivati redukciju količine hrane koju jedete. Što se manje materija unosi, manje se i izbacuje, tako da mnogo ljudi iskusi ono što se zove konstipacija. Drugi programi uključuju veći unos zeljastog povrća i drugih namirnica koje su bogate vlaknima, što bi trebalo da bude dovoljno da biste imali redovnu probavu.

U mnogim slučajevima, ovo u potpunosti zavisi od vas, ali postoji nekoliko programa koji uključuju tačno određeno vreme, poput 24-časovne detoksikacije ili 3-dnevne detoksikacije, ili čak mogu trajati nedelju dana, dve nedelje ili mesec dana. Zbog toga je veoma važno odabrati vremenski okvir koji vam zvuči ispravno i pristupiti detoksikaciji tako da ne predstavlja preveliki zalogaj za vas ukoliko vam je to prvi put da radite neki program za detoksikaciju. Usporite i znajte da uvek možete da prekinete ako osećate potrebu za tim.

Uz drastične promene koje se dešavaju telu tokom detoksikacije, veoma je moguće da može doći do mučnine. Prvo, ukoliko je vaše telo naviknuto na određene toksine, može biti blago traumatično za organizam da se očisti. Takođe, ukoliko jedete neku specifičnu hranu ili pijete neki čaj za detoksikaciju koji vam ne prija, možete osetiti mučninu, ali taj osećaj će proći zajedno sa izbacivanjem štetnih materija.

Postoji šansa da će detoksikacija uzrokovati gasove, pošto će mnoge osobe jesti potpuno prirodnu i sirovu hranu, a ukoliko vaš digestivni sistem nije naviknut na ovakvu ishranu, može reagovati suvišnim gasovima. Takođe, ukoliko radite čišćenje debelog creva tokom programa, i to može dovesti do gasova pošto ćete čistiti zidove debelog creva i oslobađati nagomilane fekalije i druge otpadne materije koje su se nagomilale.

Mnogi faktori mogu uticati na menstrualni ciklus, uključujući stres i promenu ishrane i stila življenja. Pošto detoksikacija može uključivati drastičnu promenu unosa hrane, neke žene su prijavile promenu u svom menstrualnom ciklusu. Ukoliko ste zabrinuti oko toga kako neki program za detoksikaciju može uticati na vaš ciklus, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom i obavestite ga o programu koji razmatrate, uključujući dužinu planiranog programa i šta on povlači sa sobom.

Post i detoksikacija nisu sinonimi, ali mnoge metode za detoksikaciju uključuju post ili drastično smanjenje unosa hrane dok pratite neki program. Ideja je da izbacivanjem hrane dajete digestivnom sistemu šansu da se odmori. Ako ne ostvarujete konstantan unos hrane, digestivni sistem može da preradi poslednju stvar koju ste pojeli, a zatim da se okrene sopstvenoj obnovi ili čišćenju od svega čemu nije mesto u digestivnom sistemu. Takođe ćete se verovatno upoznati i sa postovima na voću ili povrću, ili postu na sokovima – kada ne postite u najstrožem smislu te reči, već ograničavate sebe isključivo na određenu hranu ili samo na sokove.

Osećaj anksioznosti nije retka pojava u toku detoksikacije. Ona uključuje tretman tela na načine koji nisu uobičajeni, a ovo može dovesti do stresa i anksioznosti jer ne znate tačno kako će vaše telo reagovati. Ako vaš program za detoksikaciju uključuje post, možete postati pomalo nervozni tokom procesa ili čak osetiti paniku na pola programa ako niste napravili jasan plan za detoksikaciju i period nakon detoksikacije. Zbog toga je dobro pratiti neki program koji vam je jasan i u kome su svi koraci precizno izloženi, tako da ne morate sami da brinete i planirate detoksikaciju.

Voda sama po sebi ima efekat čišćenja organizma i tokom svih programa za detoksikaciju je veoma važno dobro hidrirati organizam. Ako ste bili dehidrirani tokom dužeg vremenskog perioda, postepeno unošenje većih količina vode će vam sigurno prijati. Ako pratite neki program za detoksikaciju, obavezno pijte dovoljno vode pošto svi vaši organi imaju koristi od hidratacije, a ovo će takođe pomoći lučenjenje toksičnih supstanci i otpada. Na ovom linku možete pronaći neke kombinacije za detoks vodu sa voćem .

Mnogi programi za detoksikaciju se fokusiraju na čišćenje vašeg digestivnog sistema, uključujući debelo crevo, tako da ćete verovatno češće posećivati toalet. To se dešava zbog velike količine povrća, voća i druge hrane i pića koja se unose u toku detoksikacije i koja su namenjena stimulaciji creva, ili su puna vlakana tako da stvarno pokreću ceo sistem. Ako obično ne jedete mnogo vlakana i imate spor digestivni sistem, ovakva promena će sigurno podstaći češće pražnjenje.

Postoje određeni programi koji su napravljeni za osobe sa dijabetesom i oni uzimaju u obzir posebne potrebe u pogledu nivoa šećera u krvi. U svakom slučaju, bilo bi dobro da se konsultujete sa svojim lekarom pre svake drastične promene, pošto je on upoznat sa vašim zdravstvenim stanjem i moći će da vas obavesti o svim potencijalnim problemima koji su vezani za hranu koju ćete unositi, kao i za vreme koje protiče između obroka u takvom programu. Ono što ne želite je da odaberete program za detoksikaciju, a da ne proverite da li je pogodan za dijabetičare.

Postoji određena zabrinutost u pogledu toga da li se od detoksikacije može razboleti, ali sveukupno gledano, detoksikacija će vam obezbediti poboljšan imuni sistem, kao i poboljšano varenje, usled čega treba da postanete zdraviji i manje skloni razboljevanju. Detoksikacija uključuje i fenomen oslobađanja velike količine toksina odjednom i osećaja koji nalikuje na prehladu, ali ovo je samo privremeno stanje koje će proći vremenom i ostaviti organizam spremnijim da se bori sa raznim izazovima.

Sve zavisi od programa koji odaberete. Neki programi za detoksikaciju se fokusiraju na antiupalnu hranu i pića koja zapravo olakšavaju bol u zglobovima uzrokovan upalom. Treba pažljivo proučiti šta ćete jesti, šta sve program sadrži i koliko dugo ćete pratiti neki program. Kad god niste sigurni, obratite se lekaru

Postoji jedna misao da, ukoliko jedete samo voće i povrće i pijete biljne čajeve, vaše telo će početi da ispušta neprijatan miris. Pošto ćete istovremeno i izbacivati toksine iz organizma, logično je da će to uticati na vaš telesni miris. Međutim, osim nekolicine priča ljudi koji su primetili neprijatan miris u toku detoksikacije, ne bi trebalo da očekujete da će se to desiti. Neki programu uključuju veću verovatnoću promene telesnog mirisa zbog onoga što jedete i pijete.

Detoksikacija jetre je generalno bezbedna sve dok ne odete do ekstrema ili učinite nešto što će ugroziti vaše sveukupno zdravlje. Odabir programa za detoksikaciju koji uključuje čišćenje jetre je u najvećem broju slučajeva dobra ideja, posebno ukoliko niste pazili na jetru tokom godina.

Za herpes trenutno ne postoji lek, ali uvidećete da detoksikacija može pomoći da se smanje vaši simptomi i erupcije.

Zapravo, zbog štete koju alkoholom nanosite svojoj jetri, detoksikacija jetre je još važnija za vas. Ipak, budite svesni da reakcija na detoksikaciju može biti jača i izraženija, poput jačih glavobolja i sličnih efekata. Detoksikacija jetre može pomoži u otklanjanju dela štete koja je naneta jetri zbog konzumiranja mnogo alkohola. Naravno, vraćanje alkoholu nakon detoksikacije jetre ponovo će pokrenuti nanošenje štete. Što se tiče konzumiranja alkohola tokom detoksikacije, ukoliko neko ne može da se uzdrži od pića tokom detoksikacije jetre, verovatno joj je potrebna veća samokontrola da bi detoksikacija bila uspešna. U tom slučaju, redovna upotreba suplemenata sa čičkom može pomoći u ublaživanju dela štete.

Ovo je važno, ali ne i kritično za program detoksikacije. U slučaju neorganskog povrća, ne radi se toliko o toksinima u neorganskom povrću, već o umanjenoj nutritivnoj vrednosti. Organski gajeno povrće uglavnom ima viši sadržaj vitamina i minerala i veći nivo fitohemikalija. Ako su vam dostupne organske namirice, svakako se preporučuje da ih konzumirate, a vaše telo će vam biti zahvalno na zdravim izborima koje donosite.